Houtrot reparatie Amsterdam

In Amsterdam is houtrot een veel voorkomend probleem. Houten kozijnen zijn prachtig en hebben een unieke uitstraling, maar houten kozijnen moeten wel periodiek geschilderd worden.

Wat zijn de oorzaken van houtrot?

Een veel voorkomende oorzaak van houtrot is slecht onderhoud. Wat onze schilder regelmatig tegenkomt is hout dat weinig ventilatie kende. Of vlakken zonder verflaag op de kopse houten kanten. Andere situaties die wij vaak aantreffen is onbehandeld hout tegen mineralen ondergronden.

Of wat dacht u van deuren die aan de onderkant nooit zijn geschilderd? Dit zijn allemaal situaties waarbij het rottingsproces op de loer ligt.

Behalve weinig onderhoud kan ook verkeerd onderhoud houtrot veroorzaken. Helaas ontdekken onze experts regelmatig slordig werk van onze voorgangers in Amsterdam en omgeving. Wanneer een eerdere aannemer slecht onderhoud levert of daarbij de verkeerde producten gebruikt, dan zit u vervolgens met de gebakken peren. Het funeste is dat dit vaak niet direct zichtbaar is, maar pas na verloop van tijd blijkt.

epoxy-06

Welke producten nooit gebruiken voor een houtrot behandeling?

Voordat we deze vraag beantwoorden willen wij u eerst waarschuwen voor producten die u zeker niet moet gebruiken.

Voor buitenwerk moet u zeker geen polyester plamuur zoals Woodfill gebruiken. Dit product is typisch een vuller voor binnen. Helaas wordt dit product zo hard dat het gaat barsten bij werking van het hout. Woodfill kan, ondanks de informatie in de bijsluiter, geen spanning aan en is niet flexibel. Wij raden het gebruik hiervan te allen tijde af.

Een andere afrader is Acrylaat kit (interieur/exterieur). De reden dat wij niet met dit product werken is omdat het geen constante waterdruk aankan.

Helaas worden beide bovengenoemde componenten door het grote gros van de schilders voor houtrot reparatie in Amsterdam gebruikt. Bijvoorbeeld in de winter levert dit problemen op. Het houtrot blijft bestaan en zal zich achter kit en plamuur verder ontwikkelen.

Voor het blote oog is dit niet zichtbaar. U ziet dit pas wanneer het houtrot zich aan de buitenkant toont. Helaas is er dan al veel onnodige schade ontstaan.

Ga dus nooit in zee met een schilder die deze producten in de offerte vermeldt. Informeer altijd naar de materialen die het schildersbedrijf van plan is te gebruiken. U kunt immers uw eigen keuze maken en er zelf voor zorgen dat u vaklui inhuurt voor uw woning in Amsterdam of elders.

Wij hebben de gewenste expertise in huis. Wij werken alleen met de meest verantwoorde materialen en onze schilder levert enkel topkwaliteit.

Wij gebruiken epoxy om houtrot te behandelen.

Onze vakmensen gebruiken als houtrotvuller epoxy. Dit is een tweecomponenten product wat voor gebruik gemengd wordt. Epoxy is ideaal vanwege de schuurbaarheid en modelleerbaarheid van het materiaal.

Hoe behandelen we houtrot?

Hoe moet het dan wel?

  • Eerst brengen wij alle houtrot in kaart. Onze specialist verwijdert houtrotplekken inclusief een halve centimeter van het gezonde hout. Dit om niets aan het toeval over te laten. We maken de plekken goed schoon en laten deze een dag drogen.
  • Daarna behandelen we de plekken met een impregneer voor epoxy. We geven het houtwerk twintig minuten rust om het materiaal zijn werk te laten doen.
  • Vervolgens mixen we de twee componenten van de epoxy tot een gelijke massa.
  • Aansluitend vullen we de te repareren plekken met onze epoxy. Voor het optimale resultaat zorgen we ervoor dat de component goed in het hout geperst wordt.
  • Onze vakman schuurt het geheel vervolgens machinaal in model.
  • Indien nodig plamuren we het oppervlak nogmaals met epoxy. We brengen enkel een dunne extra laag aan om het mooi te krijgen

Nu zijn de oppervlakken klaar voor de verf van onze schilder.

Wij zijn uw partner in uw strijd tegen houtrot!

Wilt u houtrot in uw woning in Amsterdam of omgeving op deze kundige en duurzame wijze laten verhelpen? Laat het door ons doen. Bel ons op het mobiele nummer 020 261 38 42 of u kunt ons contactformulier invullen. Daarin kunt u ook uw vragen stellen en om advies vragen. Dit kan ook via het mailadres info@se-schilders.nl. Eén van de bij ons aangesloten schilders neemt dan spoedig contact met u op.

We kijken uit naar een fijne samenwerking in onze gezamenlijke strijdt tegen houtrot!

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.