Kozijn renovatie

Loopt uw kozijn aan? Bent u bang dat houtrot heeft toegeslagen? Wij repareren wekelijks kozijnen, zowel in nieuwbouwwoningen en monumentale panden.

Hoe een houten kozijn te onderhouden?

Hout in kozijnen dient beschermt te worden tegen de weersinvloeden. Staat hout lang bloot aan regen en vocht dan zal het gaan rotten, dat is bij kozijnen niet anders. Een goed aangebrachte verflaag biedt jarenlang voldoende bescherming voor uw houten kozijnen.

Maar ook verf is aan slijtage onderhevig. Het is daarom belangrijk elke vijf jaar onderhoud uit te voeren aan uw kozijnen. De houten kozijnen worden dan geïnspecteerd op tekenen van (beginnend) houtrot en de bovenste verflaag wordt vernieuwd. Hierna kunt u weer met een gerust hart slapen.

kozijnrenovatie3-1020x340-crop

Ook moedigen wij onze klanten aan zelf een jaarlijkse inspectie uit te voeren. Let hierbij vooral op schade aan de verflaag, scheuren op plekken waar twee houten delen elkaar raken, en liggende delen waar water blijft liggen. Ziet u hier onregelmatigheden dan is dat waarschijnlijk snel te verhelpen, voordat houtrot toeslaat.

Renovatie van kozijnen in Amsterdam

Is het onderhoud te lang uitgesteld of is schade niet verholpen dan krijgt vocht zijn kans. Hout dat continu in aanraking komt zal gaan rotten. Dit proces gaat nog veel sneller wanneer vocht achter een afgesloten verflaag komt. Het rottingsproces is dan niet zichtbaar tot het te laat met grote schade als gevolg.

Wij voeren in deze gevallen complete kozijn renovaties uit. Houtrot wordt verwijderd en kozijnen worden herstelt met epoxy vullen. Meer informatie over houtrot reparatie vindt u hier.

Is uw kozijn in Amsterdam toe aan renovatie? Bel ons voor een vrijblijvend advies en prijsopgave.

Vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.