Schilderen is vaak veel werk. Veel mensen kiezen er daarom voor om een schilder in te huren. U wilt alleen geen vermogen kwijt zijn aan een mooi geschilderde buiten- of binnenzijde van uw woning. Om een goede vergelijking te maken vraagt u offertes aan bij verschillende schildersbedrijven. U vergelijkt de prijzen op de verschillende offertes en kiest de meest goedkope schilder. Logisch toch?

Een goedkope schilder is niet altijd de beste optie

Wij zien echter helaas maar al te vaak dat goedkoop vaak duurkoop is. Een hele goedkope schilder zal waarschijnlijk minder tijd en zorg besteden aan het schuurwerk en schilderwerk dan een iets duurdere schilder. En dat ziet u terug in het resultaat waar u (hopelijk!) de komende 5 jaar dagelijks tegenaan mag kijken.

Een belangrijke tip is zodoende om niet alleen op de prijs te letten bij het vergelijken van offertes. Vaak is het appels met peren vergelijken. Een aantal tips:

  • Let naast het uurloon ook op de volledigheid van de offerte. Zitten alle werkzaamheden erin, of kunt u achteraf nog verrassingen verwachten?
  • Worden op de goedkopere offerte minder uren of dagen voor de werkzaamheden doorberekend?
  • Laat ook uw intuïtie spreken als het gaat om kwaliteit. Heeft u meer vertrouwen in de kennis en kundigheid van een iets duurdere schilder, dan doet u er waarschijnlijk goed aan om iets meer geld uit te trekken voor uw schilderwerk, omdat de kwaliteit van de schilder u niet alleen een hoop stress, maar ook een hoop gezeur achteraf bespaart.

Kortom, denk bij het kiezen van een schilder ook aan de lange termijn en niet slechts aan de kosten die u op de korte termijn bespaart.

Andere tips om te besparen op een schilder

Naast uw zoektocht naar een betaalbare schilder, kunt u zelf nog een aantal andere zaken voorbereiden of meenemen in uw overwegingen om de kosten voor het schilderwerk buiten of binnen naar beneden te brengen:

Tip 1: Kies een schilder bij u in de buurt

Het is een simpele rekensom. Kilometers die niet gereden hoeven te worden en minder reistijd, dat merkt u in uw portemonnee. Als u op zoek gaat naar een schilder merkt u al snel dat er in uw directe omgeving genoeg goede schilders te vinden zijn. En, mocht er achteraf nog iets zijn? Dan is een kort service bezoek makkelijker in te plannen voor een schilder in de directe omgeving, dan een schilder die van ver komt.

S.E. Schilders werkt voornamelijk in de regio Amsterdam en Noord-Holland. We werken veel in Amsterdam, maar werken ook vaak in bijvoorbeeld Amstelveen, Almere of Haarlem.

Tip 2: Combineer schilderwerk

Het is goedkoper om meerdere schilderklussen te combineren. De schilder is er toch al en het kost relatief weinig tijd om een extra muur of kozijn mee te schilderen in de schilderklus die geklaard moet worden. Wellicht is er nog iemand bij u in de buurt die ook nog wat achterstallig schilderwerk heeft liggen. Combineer de klus en krijg een voordeligere prijs, dan wanneer jullie los iemand in zouden huren.

Tip 3: Zorg voor een goede voorbereiding

Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar in de voorbereiding van een schilderklus gaat veel tijd en werk zitten. U kunt eenvoudig kosten besparen door zelf een aantal zaken in de voorbereiding voor uw rekening te nemen.

Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan:

  • Schoonmaken van houtwerk, zowel binnen als buiten;
  • Afdekken van vloeren en meubels;
  • Verplaatsen van meubelstukken en andere zaken die de schilder hinderen om zijn werk snel en efficiënt te doen.

Hoe eerder de schilder aan de slag kan met de werkzaamheden waarvoor u hem of haar heeft ingehuurd, des te minder tijd is de schilder kwijt aan het regelen van rand- en bijzaken. Pure tijdwinst en dat ziet u terug in de prijs!

Tip 4: Stel de klus uit tot de winter

De winter, dat is toch helemaal geen periode om te schilderen? Dat is wat veel mensen inderdaad denken.

Schilders gebruiken speciale technieken en materialen waardoor de winterperiode prima geschikt is om uw schilderwerk aan te pakken. Het voordeel van deze periode is dat er minder mensen zijn die schilderwerk aanbieden, waardoor u in deze periode kunt profiteren van flinke kortingen bij veel schildersbedrijven.

Ook S.E. Schilders biedt de optie om een winterschilder in te huren. Onze gereduceerde tarieven gelden voor werkzaamheden van november tot en met februari. Wilt u meer weten over de opties van het inhuren van een winterschilder? Neem dan contact met ons op via info@se-schilders.nl of bel met 020 261 38 42.