Bij een offerte aanvraag voor schilderswerkzaamheden wilt men het liefst direct duidelijkheid wat betreft de prijs. Als ik eenmaal heb uitgelegd dat het lastig is kosten te bepalen wanneer wij de werkplek niet heb kunnen inspecteren wordt er vaak gevraagd naar het uurtarief.

Het uurtarief van een schilder

De uurtarieven van schilders variëren tussen de 20,- en de 40,-. Wat is de reden van dit grote prijsverschil? Zijn de de dure schilders oplichters? Of kunnen die goedkope schilders er gewoon niets van?

Het antwoord ligt wat genuanceerder.

S.E. Schilders hanteert doorgaans hogere uurtarieven dan onze concurrenten. Wij weten daarentegen wel altijd de totale aanneemsom concurrerend te krijgen. Dit doen wij door efficiënt te werken, het juiste professionele gereedschap te gebruiken en de beste materialen toe te passen.

Uiteindelijk is niet het uurtarief, maar de totale aanneemsom voor u van belang.

De aanneemsom van schilderwerk

Ook kom ik wekelijks grote verschillen tegen in aanneemsom van het schilderwerk. Vooral bij het schilderen van gevels en kozijnen lopen de prijzen erg uiteen. Hoe bepaald u nu of u niet te veel voor de werkzaamheden betaald, maar wel goed werk met de juiste materialen geleverd krijgt?

  • Kijk niet alleen naar het getal onder de streep, maar vooral hoe dit getal is opgebouwd.
  • Vraag altijd welke producten de schilder gebruikt.
  • Vraag waarom juist deze producten gebruikt worden.
  • Houtrot dient altijd gerepareerd te worden met epoxy

Ten slotte is de garantiebepaling een belangrijke factor. Elke schilder maakt wel eens fouten, maar daarvan hoeft u niet de dupe te worden.